fbpx

Cara Makan Minyak Habbatus Sauda dengan Betul

Kita tidak asing lagi dengan nama Habbatus Sauda ataupun Black Seed Oil. Ramai yang sudah mengamalkan pengambilan ‘superfood’ ini demi menjaga kesihatan, tapi bagaimanakah cara-cara untuk makan Habbatus Sauda dengan betul? 

Terdapat beberapa cara yang anda boleh makan Habbatus Sauda ini: 

  1. 7 Titisan. 

Botol Minyak Habbatus Sauda Olive House adalah dalam bentuk dropper. Anda hanya perlu letak 7 titisan atas sudu dan makan.  

  1. 7 Titisan Bercampur Air. 

Bagi anda yang tidak biasa dengan rasa Minyak Habbatus Sauda pula boleh letakkan 7 titisan bercampur dengan air kosong (separuh cawan). Kacau dan minum. 

  1. 7 Titisan Bercampur Air dan Madu Daripada Pergunungan Kyrgyzstan. 

Anda juga boleh makan Habbatus Sauda dengan Madu Daripada Pergunungan Kyrgyzstan. Mula-mula letakkan 7 titisan Minyak Habbatus Sauda kedalam air (separuh cawan) dan ambil satu sudu the madu campurkannya di dalam cawan tersebut. Kacau hingga sebati dan minum. 

Selain daripada makan, Minyak Habbatus Sauda ini juga boleh dijadikan sebagai sapuan untuk mereka yang ada penyakit asma atau sesak nafas, sempit dada.  

Boleh sapukan dibahagian dada, leher dan juga belakang cuping telinga untuk kelegaan badan. 

Mudah sahaja sebenarnya pengamalan Minyak Habbatus Sauda ini, jadi jangan lupa untuk dapatkannya di www.aafiyatmall.com. 

Ingat ya, makan yang ori, beri yang kualiti! 

6 thoughts on “Cara Makan Minyak Habbatus Sauda dengan Betul”

    1. Ya boleh puan.. Disarankan juga untuk campurkan dengan 1 sudu kecil madu untuk bantu tingkatkan imuniti tubuh badan anak

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *