fbpx

Tips Pilih Minyak Zaitun yang Betul

Haaaaa, ramai yang tercari-cari minyak zaitun sekarang tapi ramai juga yang tidak tahu cara atau tips beli minyak zaitun yang betul. Untuk pengetahuan anda, minyak zaitun ini terdapat beberapa kategori. Ada Minyak Zaitun Pomace, Minyak Zaitun Pure, Minyak Zaitun Refined, Minyak Zaitun Virgin dan Minyak Zaitun Extra Virgin.  

Tips kali ini adalah untuk mereka yang mencari minyak zaitun untuk pengambilan diet harian iaitu minyak zaitun extra virgin 

Mudah sahaja sebenarnya.   

Tips 1.  

Pastikan ianya adalah minyak zaitun extra virgin untuk pemakanan terus. Minyak zaitun extra virgin boleh dijadikan sebagai ‘drizzle’ atas salad dan tidak boleh dimasak.  

Tips 2.  

Minyak zaitun extra virgin tersebut berada dalam botol gelap. Ini kerana minyak zaitun extra virgin sensitif terhadap cahaya dan ianya adalah untuk menjaga kualiti minyak zaitun tersebut.  

Tips 3.  

Pastikan terdapat logo ORGANIK pengiiktirafan daripada KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia). Logo ORGANIK ini penting bagi menyatakan bahawa minyak zaitun extra virgin tersebut adalah ASLI. 

Tips 4.   

Ataupun, anda boleh dapatkan minyak zaitun extra virgin OLIVIE Plus 30X atau OLIVIE Power Up yang sudah tentunya telah mendapat pengiiktirafan ORGANIK daripada KKM di www.aafiyatmall.com   

Biarlah kita beli yang ori, makan yang kualiti!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *