fbpx

Nak ulit ‘Glass Skin’ ala Korea? Ketahui caranya!

Baru-baru ni kita digempurkan dengan seorang make-up artis Pat McGrath kerana berjaya mendandankan wajah model-model seperti mereka adalah kaca porcelain. Tetapi itu adalah ‘glass skin’ make-up yang perlu dipakai. Apa yang kita mahukan adalah ‘glass skin’ yang sememangnya secara semulajadi.

Ini dapat dicapai dengan beberapa tips!

Tidur yang Mencukupi

Ramai yang memandang remeh akan hal tidur ini. Tetapi mendapat tidur yang mencukupi adalah salah satu faktor kesihatan dan juga antara faktor untuk mendapatkan kulit yang sihat.

Kurangkan Minum Manis

Lebihkan mengambil air kosong yang mencukupi dan kurangkan meminum minuman yang manis. Jerawat akan naik disebabkan oleh pegambilan gula secara berlebihan kerana terdapat banyak penghasilan sebum. Hal ini berlaku kerana hormon insulin dan hormon androgens dirangsang akibat peningkatan gula dalam darah yang mendadak.

Menggunakan Pencuci Muka yang Sesuai

Mereka yang mengalami masalah jerawat selepas menggunakan sesuatu produk pencuci muka mungkin disebabkan oleh bahan kimia yang ada di dalam produk tersebut yang ‘trigger’ masalah jerawat. Ada juga kulit yang sensitive terhadap pencuci muka tersebut sekaligus menimbulkan jerawat.

Menjaga Kebersihan

Percaya atau tidak, kebersihan juga menjadi salah satu faktor untuk muka berjerawat. Pastikan sarung katil dan tilam kerap ditukar, jari jemari bersih dan tiada daki tersekat dibawah celah kuku. Kurangkan menyentuh muka dan sentiasa membasuh tangan.

Amalkan Diet yang Sihat

Pengambilan makanan yang sihat adalah penting jika seseorang individu itu mahukan kesihatan kulit yang bagus dan baik. Contohnya pengambilan makanan seperti salmon, beri, minum jus lemon, perahkan jus lemon ke dalam salad, ataupun minyak zaitun extra virgin Olivie Plus 30X. Dapatkan minyak zaitun extra virgin Olivie Plus 30X di www.aafiyatmall.com

Olivie Plus 30X perlu diambil dengan sudu besar, dua kali sehari. Sebaik-baiknya pada waktu pagi sebelum sarapan dan juga pada waktu malam sebelum tidur.

Ianya juga boleh disapu pada bahagian muka dan juga boleh dijadikan sebagai drizzle dalam pemakanan harian.
Jadi marilah kita menjaga kulit agar sihat sentiasa dengan mengamalkan gaya hidup sihat aafiyatmewell!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *