fbpx
Minyak zaitun

“Mana Ada Orang Makan Minyak Zaitun Dengan Benda Lain”

Topik Minyak Zaitun sudah semestinya hangat diperkatakan sama dari segi asli tak asli, bau perit lah dan ada juga yang memperkatakan tentang nak makan Minyak Zaitun tidak boleh campur dengan benda lain. Haa, macam-macam lagilah pertikaian yang sering menjadi bualan masyarakat kita. Secara keseluruhannya tidak ada betul atau salah nak makan Minyak Zaitun sahaja pun boleh nak makan dengan benda lain pun boleh seperti dicampurkan dalam air suam, makan dengan madu dan ada juga yang makan bersama salad. Lain orang lain caranya. Sebagai contoh, pernah tak kita dengar ‘tagline’ Roti Gardenia iaitu “Gardenia, Sungguh Enak Di Makan Begitu Saja”. Tipulah kalau kita tak pernah dengan kan ? Persoalannya, mengapa tidak ada pertikaian pun dalam masyarakat kepada orang yang tidak makan Roti Gardenia itu sahaja kerana ada yang makan bersama Sekaya, Mentega, Jem dan pelbagai perisa lagi untuk menambah kesedapan dan juga khasiatnya. 

BACA JUGA : Penting Ke Makan Makanan Organik ? Ini 4 Manfaatnya

BACA JUGA : Tanda-Tanda Anda Kekurangan Vitamin E

BACA JUGA : Masa Makan Tak Ingat Kolesterol, Lepas Makan Baru Kalut !

Kalau ikut kiraan Matematik, 1 + 1 jadinya 2 tetapi di Olive House ianya tidak menjadi dua malah berganda-ganda manfaat dan khasiatnya. Olive House merupakan penaja utama Program Salam Baitullah 2024 5 tahun berturut-turut. Satu-satunya program yang memberikan info-info semasa berkaitan ibadah Haji. Jadi, Sempena program Salam Baitullah, Olive House telah membariskan beberapa produk dalam jualan kombo. Antara produk-produk yang dibariskan ialah Produk Olivie Plus 30XOlive Power Up (OPU) dan Olive House Tokotrienol 70 mg softgel. Jadi, harini saya nak kongsikan kajian manfaat sinergi ataupun gabungan duo yang bakal menjanjikan perubahan kepada kesihatan anda iaitu Minyak Zaitun Olivie Plus dan Tokotrienol Softgel.

Salah satu kebaikannya adalah gabungan duo produk ini dapat membantu untuk mempercepatkan kadar penyerapan ke dalam tubuh badan kita. Jadi, bila cepat meresap ke dalam badan, cepatkan kita dapatkan manfaatnya ataupun kesan terhadap badan kita. 

Gabungan Duo yang saya maksudkan adalah seperti di dalam gambar di atas iaitu Minyak Zaitun Olivie Plus dan Tokotrienol Softgel yang diberi nama KING IDEALOlivie plus 30x tidak boleh disangkalkan lagi kerana antioksidan yang 30 kali ganda lebih daripada minyak zaitun yang biasa di pasaran. Untuk Tokotrienol Softgel pula, ianya kaya dengan Vitamin E dan semulajadi dari minyak sawit merah dan di formulasi khas dengan kepekatan Tokotrienol yang tinggi.

BACA JUGA : Kempen ‘Anti Sawit’ Akan Gagal Kalau Kita Tahu Perkara Ini…

BACA JUGA : Jangan Termakan Dengan Propaganda Barat. Semuanya MITOS !

BACA JUGA : Jangan Terkejut ! Hanya Dengan Vitamin E Kulit Anda Cantik Sekelip Mata !

Kajian-Kajian

  • Dapat Menurunkan Tekanan Darah Sistolik 

Kajian yang di jalankan oleh menunjukkan pengambilan minyak zaitun tnggi polifenol (360 mg/kg) dapat menurunkan tekanan darah sistolik di kalangan individu dewasa yang sihat. Antara kajian lain iaitu terhadap pesakit kencing manis, pengambilan diet harian yang mengandungi 10 g minyak zaitun dalam individu dewasa sihat mampu mengawal peningkatan gula selepas makan (Donat-Vargas et al., 2022).

  • Memperbaiki Fibrosis (pembentukan tisu penghubung berserat yang berlebihan dalam organ atau tisu)

Terdapat beberapa kajian yang menunjukkan gabungan antara Olivie plus 30X dan Olive House Tokotrienol 70 mg softgel menunjukkan kesan sinergistik; antaranya ialah memperbaiki fibrosis berkaitan Penyakit hati berlemak bukan alkohol NAFLD, Hyperkolesterolemia dan kesihatan usus serta tumbesaran bayi ketika hamil.

BACA JUGA : Mudah Rasa Letih, Mata Kuning, Perut Buncit… Awas ! Ia Mungkin Hati Berlemak

BACA JUGA : EKZEMA Sangat Menyeksakan !

BACA JUGA : FAKTA Minyak Zaitun Asli, Jangan Mudah Tertipu ! 

Jom sama-sama kita mulaka gaya hidup baru dengan Realisasi Gaya Hidup Aafiyat dan alami sendiri perubahan kesihatan diri kita dari semasa ke semasa. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *