fbpx

Keunikan Minyak Zaitun Extra Virgin EVOO Olivie Plus 30x

Sebelum kita mengenali kelebihan minyak zaitun extra virgin (EVOO) Olivie Plus 30x, terlebih dahulu kita memahami kesan radikal bebas terhadap dan bagaimana minyak zaitun berperanan membantu kesihatan kita.

Kajian medik dan saintifik telah menunjukkan bahawa radikal-radikal bebas adalah punca utama tekanan oksidatif. Ia menyebabkan kerosakan sel yang menjurus kepada masalah kardiovaskular, yang dalam keadaan tertentu, boleh berkembang kepada masalah-masalah patologi yang serius.
Tidak ramai dikalangan kita sedar akan risiko-risiko ini. Selain daripada tabiat pemakanan dan gaya hidup tidak seimbang yang menghasilkan terlalu banyak radikal bebas, pencemaran industri yang tidak terkawal juga telah mendedahkan persekitaran kita kepada tekanan oksidatif.

Minyak zaitun extra virgin adalah makanan berfungsi (functional foods) yang sangat kaya dengan polifenol. Ianya mengandungi kuasa antioksida yang tinggi dan asid-asid lemak yang baik untuk kesihatan. Justeru ianya dikatakan menjadi salah satu penyelesaian semulajadi yang efisyen kepada pengoksidaan sel. Dan tidak hairan ianya digelar lemak paling sihat di dunia!

 

Analisis makmal terhadap minyak zaitun extra virgin Olivie Plus 30x menunjukkan ianya sangat luar biasa kerana kaya dengan polifenol secara semula jadi terutamanya kandungan Hydroxytyrosol dengan kandungan 233 mg / kg, dan dalam Tyrosol dengan kandungan 161 mg / kg..

 

PENYELIDIKAN PERBANDINGAN MENGESAHKAN BAHAWA OLIVIE PLUS 30X MENGANDUNGI 30 KALI GANDA LEBIH ANITOKSIDAN HYDROXYTYROSOL

Jadual menunjukkan kandungan hydroxytyrosol dan tyrosol daripada 22 sampel minyak zaitun extra virgin biasa / konvensional yang diambil dari 4 negara Mediterranean, semuanya terkenal dengan sejarah menghasilkan minyak zaitun extra virgin (Sumber: Hrneirik dan Frische – 2004). Perbandingan dengan OLIVIE Plus 30x menunjukkan dengan pasti kekayaan polifenolnya yang unik dan lebih tinggi.

 

Hydroxytyrosol adalah antioksidan paling kuat yang mudah diasimilasi oleh tubuh manusia. Ia mempunyai nilai ORAC yang menunjukkan kekuatan antioksidan 40\’000 μmolTE/g. Menurut kaedah makmal antarabangsa \”Folin Ciocalteu\”, minyak zaitun \”normal\” \”\” biasa \”\” \”konvensional\” mempunyai kandungan Hydroxytyrosol sebanyak: 7 mg/Kg.

Kandungan Hydroxytyrosol dalam minyak zaitun extra virgin yang diperakui organik kami OLIVIE Plus 30x adalah 233 mg/Kg, jauh lebih hebat! Jumlah polifenol juga sangat tinggi: 1250 mg/Kg berbanding minyak zaitun extra virgin biasa: 253 mg / Kg.

ONEN DALAM MINYAK ZAITUN MAMPU MEMBUNUH SEL KANSER DALAM KURANG DARI 1 JAM: OLEOCHANTAL YANG HEBAT!\”

Kajian saintifik terkini dan berwibawa yang dilakukan oleh Rutgers University dan Hunter College menunjukkan keberkesanan molekul Oleocanthal. Olivie Plus 30X mengandungi kekayaan oleocanthal yang unggul berbanding minyak zaitun yang lain. Sila dapatkan lebih banyak maklumat mengenai penyelidikan ini di pautan berikut [Rujukan kajian].

 

BAGAIMANA TERHASILNYA KHASIAT YANG BEGITU TINGGI?

 

Minyak zaitun OLIVIE Plus 30x dihasilkan dari buah pokok zaitun yang pokoknya tumbuh dalam keadaan sukar iaitu di padang pasir berbatu. Kerana suhu tinggi (hingga 52 ° C pada musim panas), banyak batu di tanah menjadikan pokok-pokok menyukarkan akarnya tumbuh untuk mencari nutrien, hampir tidak ada hujan sepanjang tahun, pokok zaitun akan mengalami tekanan yang hebat.

Keadaan ini menyebabkan pohon zaitun mencetuskan mekanisme pertahanan diri di mana mereka menghasilkan antioksidan dalam jumlah yang sangat tinggi. Antioksidan ini terhasil kerana persekitaran yang sukar ini, lebih aktif, lebih kuat dan inilah sebab utama mengapa produk Olivie pengandungi khasiat yang sangat baik (merujukh kajian klinikal yang telah dibuat) kepada kesihatan.

OLIVIE, kesihatan dan kecantikan harian untuk seisi keluarga. Lindungi diri anda 100% secara semula jadi!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *