fbpx

Kerap Sakit Perut Amaran Kanser Kolon

Kanser Kolon adalah kanser yang kerap menyerang lelaki dan kanser ketiga biasa bagi wanita di negara ini. 

Kanser ini akan menyerang kolon atau rektum iaitu bahagian usus besar yang berfungsi untuk pencernaan makanan.  

Ramai yang tidak mengalami sebarang simptom-simptom di awal peringkat kanser, tetapi tiada salahnya jika kita beri perhatian kepada perubahan tubuh badan kita. 

Simptom – simptom Kanser Kolon 

  • Keletihan dan kelemahan badan 

Keletihan yang berterusan atau keletihan kronik boleh menjadi salah satu tanda Kanser Kolon. Sel-sel dalam badan anda akan menggunakan tenaga untuk samaada membiak sel kanser atau pun untuk berlawan dengan sel kanser.  

  • Kerap sakit perut 

Sebarang halangan yang terdapat di dalam usus anda boleh menyebabkan perut anda kejang, sakit kembung atau kerap sakit perut dan tumor yang ada di dalam usus anda boleh membawa maut jika dibiarkan dan tidak dirawat. 

  • Hilang selera makan 

Perut kembung atau kejang boleh membuatkan seseorang itu hilang selera makan. Simptom ini mungkin juga adalah akibat daripada ketidakselesaan dan perubahan sistem pencernaan yang ketara. 

  • Berat badan berubah secara mendadak 

Perubahan badan secara mendadak adalah mungkin disebabkan sel-sel kanser mencuri nutrien daripada badan untuk terus berkembang atau sistem imunisasi anda memerlukan lebih banyak tenaga daripada sel-sel untuk berlawan dengan kanser. 

Jadi marilah kita menjaga kesihatan kita bersama dengan mengamalkan pengambilan Minyak Zaitun Olivie Plus 30X bagi mengurangkan risiko kanser. Klik disini untuk mendapatkan produk Olivie Plus 30X kami! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *