fbpx

Tips Penjagaan Jantung

Penyakit jantung tidak terhad hanya pada orang tua sahaja, bahkan orang muda juga boleh terkena serangan penyakit jantung jika tidak menjaga kesihatan jantung dengan baik

Terdapat beberapa tips yang anda boleh ikuti untuk kesihatan jantung anda.

  1. Aktif Secara Fizikal

Senaman boleh membantu menguatkan jantung supaya jantung anda boleh mengepam darah dengan lebih lancar. Aktiviti fizikal seperti berjalan kaki secara konsisten setiap hari juga boleh membantu.

  1. Ambil makanan yang sihat atau seimbang

Diet harian sangatlah penting dalam penjagaan jantung. Mengambil daging merah secara berlebihan boleh membawa kearah penyakit kardiovaskular dan hendaklah diambil dengan sederhana. Lebihkan sayur-sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan vitamin, mineral, antioksidan dan serat kerana ianya bagus untuk jantung anda.

  1. Mengamalkan pengambilan minyak zaitun extra virgin asli

Rata-rata kajian telah mengatakan bahawa pengambilan minyak zaitun extra virgin asli boleh membantu untuk mengurangkan kadar kolesterol dan sekali gus mengurangkan risiko penyakit jantung.

Jadi mari mulakan hari anda dengan pengamalan gaya hidup sihat untuk kesihatan jantung anda. Dapatkan minyak zaitun extra virgin asli OLIVIE PLUS 30X yang diiktiraf ORGANIK daripada Kementerian Kesihatan Malaysia dari www.aafiyatmall.com .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *