fbpx

Madu Kyrgyzstan, Madu Penambah Tenaga 

Sebuah kajian daripada University of Memphis telah mengatakan bahawa madu adalah makanan yang terbaik untuk diambil sebelum melakukan sebarang aktiviti fizikal.


Ini kerana madu mempunyai mineral, vitamin, protein, air dan gula semulajadi yang memberi banyak manfaat dan khasiat kepada tubuh badan.
Sejak beribu tahun dahulu lagi madu telah menjadi sumber tenaga semulajadi yang penting. Ianya juga adalah sebagai sumber alternatif pemanis semulajadi.


Pakar-pakar diet dan nutrisi amat menggalakkan pengambilan makanan atau snek yang mengandungi madu sebelum melakukan sebarang senaman kepada para atlet. Tetapi, madu tersebut haruslah madu yang asli.

Hanya madu yang asli sahaja mampu untuk memberi khasiat dan tenaga kepada tubuh badan tanpa mendatangkan kemudaratan. Contohnya madu kyrgyzstan yang diakui asli dan mendapat pengiktirafan AUTENTIK daripada Kementerian Kesihatan Malaysia.


Selain daripada bertindak sebagai ‘energy booster’, kita juga boleh amalkan madu dalam diet harian seperti menyapukannya diatas roti, jadikan sebagai ‘drizzle’ untuk makan bersama buah-buahan ataupun, dijadikan sebagai alternatif gula dalam air minuman. Madu daripada Pergunungan Kyrgyzstan ini adalah seratus peratus madu sahaja dan tidak mempunyai sebarang campuran sirap, gula atau air. Ianya mempunyai rasa manis yang semula jadi.


Antara kelebihan lain pada Madu daripada Pergunungan Kyrgzyzstan ini, ianya mampu untuk meningkatkan sistem uminiti tubuh kita.
Sudah manis, bermanfaat pula. Jadi mari dapatkan Madu daripada Pergunungan Kyrgyzstan dengan beli yang ori dan makan yang kualiti daripada www.aafiyatmall.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *