fbpx

khasiat minyak zaitun

Tips Kekal Bertenaga Pada Bulan Ramadhan

Bulan Ramadhan semakin menghampiri kita. Walaupun berpuasa, tidak bermakna seseorang individu itu akan hanya duduk di rumah tanpa berbuat apa-apa. Sudah pasti akan ada yang bekerja dan menjalankan aktiviti harian seperti biasa.Disini dikongsi beberapa tips untuk kekal bertenaga pada bulan Ramadhan. Pengambilan Madu Terdapat banyak kajian menyatakan bahawa madu adalah pembekal tenaga segera. Kajian daripada […]

Tips Kekal Bertenaga Pada Bulan Ramadhan Read More »

Kurangkan Rasa Lapar pada Bulan Puasa

Bulan puasa hampir tiba dan pasti ramai yang tidak sabar menunggu bulan yang mulia ini.Di sini ada beberapa tips untuk mengurangkan rasa lapar sewaktu berpuasa: Kurangkan mengambil makanan berkarbohidrat. Ramai yang berpendapat jika mengambil makanan berkarbohidrat dengan banyak mampu untuk mengurangkan atau bertahan dengan rasa lapar. Benar, tetapi ianya hanya akan bertahan sementara waktu sahaja.

Kurangkan Rasa Lapar pada Bulan Puasa Read More »

Nak ulit ‘Glass Skin’ ala Korea? Ketahui caranya!

Baru-baru ni kita digempurkan dengan seorang make-up artis Pat McGrath kerana berjaya mendandankan wajah model-model seperti mereka adalah kaca porcelain. Tetapi itu adalah ‘glass skin’ make-up yang perlu dipakai. Apa yang kita mahukan adalah ‘glass skin’ yang sememangnya secara semulajadi. Ini dapat dicapai dengan beberapa tips! Tidur yang Mencukupi Ramai yang memandang remeh akan hal

Nak ulit ‘Glass Skin’ ala Korea? Ketahui caranya! Read More »

Cepat dan Senang! Resepi Mudah dengan CVOO!

Bagi mereka yang mahukan masakan yang cepat dan senang, jangan risau! Sini ada resepi yang mudah untuk diikuti dengan menggunakan Cooking Virgin Olive Oil! Seharian bekerja, balik rumah kena masak. Mesti penatkan? Kadang-kadang, rasa renyah nak masak. Resepi 1: Aglio Olio Bahan-bahan: Cara-cara masak: Resepi Aglio Olio adalah antara resepi makanan yang mudah untuk diikuti.

Cepat dan Senang! Resepi Mudah dengan CVOO! Read More »

4 Tips untuk Masalah Jerawat!

Terdapat banyak faktor yang boleh menyebabkan masalah jerawat dan ianya sering berlaku kepada sesiapa saja. Mungkin faktor pencemaran, cuaca, kebersihan ataupun masalah hormon.Masalah jerawat boleh meninggalkan parut secara fizikal pada kulit dan juga menjadi suatu gangguan emosi dan mental yang mungkin boleh menyebabkan penurunan keyakinan diri. Masalah jerawat ini berlaku akibat daripada liang roma tersumbat

4 Tips untuk Masalah Jerawat! Read More »

Diet on the Go dengan EVOOS

Diet Mediterranean banyak menggunakan minyak zaitun dalam hidangan harian mereka kerana ianya kaya dengan asid lemak mono tak tepu. Tidak dapat disangkalkan lagi bahawa minyak zaitun mempunyai manfaat yang banyak dan kaya dengan khasiat yang mampu memberikan impak yang positif terhadap tubuh badan. Walaupun kita mempunyai lifestyle yang ‘hectic’, ianya tidak bermakna kita boleh mengabaikan

Diet on the Go dengan EVOOS Read More »

Kira Karbo untuk Pesakit Diabetes

Karbo atau karbohidrat berfungsi untuk memberi tenaga dengan membekalkan kalori kepada tubuh badan kita dan ianya terdiri daripada 3 komponen yang berbeza, iaitu Karbohidrat ini juga terbahagi kepada dua jenis iaitu; Nasi, roti dan kentang adalah karbohidrat kompleks; manakala karbohidrat ringkas pula terdiri daripada gula, kordial dan kuih-muih. Memang ramai pesakit diabetes atau kencing manis

Kira Karbo untuk Pesakit Diabetes Read More »

Diabetes Ketika Hamil, Ketahui Faktornya!

Gestational Diabetes Mellitus (GDM) adalah sebuah penyakit kencing manis yang berlaku terhadap wanita yang hamil walaupun sebelum ini tidak pernah mempunyai sejarah kencing manis atau diabetes tetapi kini mempunyai kadar glukosa darah yang lebih tinggi berbanding mereka yang hamil secara normal. Keadaan ini selalunya bermula pada minggu yang ke-24 dan boleh mempengaruhi sel disebabkan gula

Diabetes Ketika Hamil, Ketahui Faktornya! Read More »

Tingkat Imuniti Bantu Sakit Diabetes 

Mengapa pesakit kencing manis atau pesakit diabetes selalu mudah untuk mendapat jangkitan dan lambat untuk sembuh? Bukan setakat itu sahaja, mereka juga boleh mengalami pelbagai jenis komplikasi yang buruk terhadap kesihatan mereka. Ini kerana, imun sistem badan mereka yang mempunyai penyakit kencing manis ataupun penyakit diabetes adalah rendah. Apabila seseorang itu terkena penyakit kencing manis,

Tingkat Imuniti Bantu Sakit Diabetes  Read More »

Muda Tapi Pelupa? ‘Power Up’ kan Minda Anda

“Eh, handphone aku mana ya?” “Siapa nampak glasses aku?” “Aku lupa lah mana aku letak kunci kereta…” Risaunya bila muda-muda lagi sudah menjadi seorang yang pelupa. Ramai yang beranggapan bahawa penyakit lupa ini cuma akan terjadi sewaktu kita telah berusia. Tapi hakikatnya, fungsi minda dan memori kita juga boleh turut terjejas jika kita sering mengamalkan

Muda Tapi Pelupa? ‘Power Up’ kan Minda Anda Read More »