fbpx
Gabungan Duo

Gabungan Duo Baharu Menjanjikan Perubahan Kesihatan Anda

Olive House merupakan penaja utama Program Salam Baitullah 2024 5 tahun berturut-turut. Satu-satunya program yang memberikan info-info semasa berkaitan ibadah Haji. Jadi, Sempena program Salam Baitullah, Olive House telah membariskan beberapa produk dalam jualan kombo. Antara produk-produk yang dibariskan ialah Produk Olivie Plus 30X, Olive Power Up (OPU) dan Olive House Tokotrienol 70 mg softgel. Jadi, harini saya nak kongsikan kajian manfaat sinergi ataupun gabungan duo yang bakal menjanjikan perubahan kepada kesihatan anda iaitu Minyak Zaitun Olivie Plus dan Tokotrienol Softgel. Salah satu kebaikannya adalah gabungan duo produk ini dapat membantu untuk mempercepatkan kadar penyerapan ke dalam tubuh badan kita. Jadi, bila cepat meresap ke dalam badan, cepatkan kita dapatkan manfaatnya ataupun kesan terhadap badan kita. 

Gabungan Duo yang saya maksudkan adalah seperti di dalam gambar di atas iaitu Minyak Zaitun Olivie Plus dan Tokotrienol Softgel yang diberi nama KING IDEAL. Olivie plus 30x tidak boleh disangkalkan lagi kerana antioksidan yang 30 kali ganda lebih daripada minyak zaitun yang biasa di pasaran. Untuk Tokotrienol Softgel pula, ianya kaya dengan Vitamin E dan semulajadi dari minyak sawit merah dan di formulasi khas dengan kepekatan Tokotrienol yang tinggi.

BACA JUGA : Kempen ‘Anti Sawit’ Akan Gagal Kalau Kita Tahu Perkara Ini…

BACA JUGA : Jangan Termakan Dengan Propaganda Barat. Semuanya MITOS !

BACA JUGA : Jangan Terkejut ! Hanya Dengan Vitamin E Kulit Anda Cantik Sekelip Mata !

Kajian-Kajian

  • Dapat Menurunkan Tekanan Darah Sistolik 

Kajian yang di jalankan oleh menunjukkan pengambilan minyak zaitun tnggi polifenol (360 mg/kg) dapat menurunkan tekanan darah sistolik di kalangan individu dewasa yang sihat. Antara kajian lain iaitu terhadap pesakit kencing manis, pengambilan diet harian yang mengandungi 10 g minyak zaitun dalam individu dewasa sihat mampu mengawal peningkatan gula selepas makan (Donat-Vargas et al., 2022).

  • Memperbaiki Fibrosis (pembentukan tisu penghubung berserat yang berlebihan dalam organ atau tisu)

Terdapat beberapa kajian yang menunjukkan gabungan antara Olivie plus 30X dan Olive House Tokotrienol 70 mg softgel menunjukkan kesan sinergistik; antaranya ialah memperbaiki fibrosis berkaitan Penyakit hati berlemak bukan alkohol NAFLD, Hyperkolesterolemia dan kesihatan usus serta tumbesaran bayi ketika hamil.

BACA JUGA : Mudah Rasa Letih, Mata Kuning, Perut Buncit… Awas ! Ia Mungkin Hati Berlemak

BACA JUGA : EKZEMA Sangat Menyeksakan !

BACA JUGA : FAKTA Minyak Zaitun Asli, Jangan Mudah Tertipu ! 

  • Mematikan Sel Kanser 

Manakala, kombinasi pengambilan Olivie plus 30X, OPU dan Olive House Tokotrienol 70 mg softgel dapat mematikan sel kanser. Satu kajian telah dijalankan terhadap sel kanser payudara yang di intervensi dengan gabungan tocotrienol bersama vitamin D. Dimana ia menunjukkan kesan positif; pertumbuhan sel kanser dapat diberhentikan secara pantas berbanding pengambilan secara solo bagi setiap sebatian.

  • Dapat Menurunkan Paras Kolesterol 

Pengambilan OPU dan Olive House Tokotrienol 70 mg softgel dapat menurunkan paras serum triglycerides secara konsisten (memperbaiki profil kolesterol). Satu kajian dijalankan terhadap manusia, tikus makmal yang diberi diet tinggi lemak serta supplement beberapa dos tocotrienol yang telah digabungkan bersama minyak zaitun dan mendapat kadar kolestrol terutamanya serum triglyceride nya bertambah baik secara konsisten terhadap semua kumpulan seawall sebulan penggunaannya. 

Kombinasi minyak zaitun dan tokotrienol dapat memberikan perlindungan yang lebih efektif terhadap penyakit kardiovaskular dengan mengurangi oksidasi LDL, menurunkan peradangan, dan meningkatkan profil lipid dalam darah. Kedua bahan ini dapat bekerja sama untuk memberikan perlindungan antioksidan yang lebih kuat, membantu mencegah penuaan dan mengurangi risiko penyakit kronis yang terkait dengan stres oksidatif.

Jom sama-sama kita mulaka gaya hidup baru dengan Realisasi Gaya Hidup Aafiyat dan alami sendiri perubahan kesihatan diri kita dari semasa ke semasa. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *